Becsapva érzi magát a koporsókészítő, aki áron alul adta el a házába esett meteoritot 

Csalódott az az indonéz férfi, aki a házának tetejét átütő meteoritot 14 ezer dollárért adta el egy amerikainak, de kiderült, hogy az űrkőzet ennél sokkal többet ér.

Becsapva érzi magát a koporsókészítő, aki áron alul adta el a házába esett meteoritot 
Fotó: Jakarta Post

Az Észak-Szumátrán élő Joshua Hutagalung házának tetejét három hónapja áttörte egy égből pottyant meteorit. A férfi a Jakarta Postnak elmondta, hogy a kőzetet egy amerikainak adta el 14 ezer dollárért, és csak most tudta meg, hogy valójában 1,8 millió dollárt érhetett.

"Ha ez igaz, akkor hazudtak nekem, és nagyon csalódott vagyok"

- nyilatkozta az újságnak a 34 éves férfi.

A 2,2 kilogramm súlyú űrkőzetből 1,8 kilogrammot adott el. A 4,5 milliárd éves kőzetet Jared Collins amerikai meteoritszakértő vásárolta meg tőle 200 millió rúpiáért (14 ezer dollárért).

"A 200 millió rúpiát arra költöttem, hogy a családomnak és árváknak segítsek, hozzájárultam egy templom építéséhez és megjavíttattam a szüleim sírját"

- mesélte.

Hutagalung a Facebookon egy posztban írt róla, hogy a házába pottyant egy meteorit darab.

Mint mondta, eleinte nem akarta eladni, de mikor Collins további 14 millió rúpiát (300 ezer forintot) ajánlott fel neki a tető megjavítására, beadta a derekát.

Hutagalung elmondta, hogy a meteoritból nála maradt részt megosztotta a családtagjaival, és akármilyen értékes is, nem szándékozik eladni.

MTI