Barátja segítségével jutott fel egy hegycsúcsra egy mozgáskorlátozott egyetemista

Barátjához szíjazva teljesítette álmát egy mozgáskorlátozott görög egyetemista, aki így jutott fel Görögország legmagasabb pontjára, az Olümposzra.

Barátja segítségével jutott fel egy hegycsúcsra egy mozgáskorlátozott egyetemista
Fotó: Instagram

Az egész életében kerekesszékhez kötött, 22 éves Elefteria Tosziu október 5-én jutott fel a hegycsúcsra nagyrészt Mariosz Jannaku hosszútávfutó segítségével, aki már nagyjából 50 alkalommal mászta meg a 2917 méter magas hegyet.

Az út során két további barátja is segítette Tosziut a feljutásban.

A biológiaszakos hallgató Tosziu és Jannaku az észak-görögországi Drama városából származik. Először szeptemberben találkoztak, ekkor mesélt a nő élete nagy álmáról a sportolónak.

Jannaku ultramaratonokat fut és állóképességi versenyeken vesz részt olyan különleges helyszíneken is, mint a sivatagok és az Északi-sarkvidék. Úgy döntött, gyorsan kell megszerveznie a csapatot Tosziu álmának teljesítéséhez, mielőtt megérkezne a hó a hegyekbe.

"Számos nehézség adódott. Ez egy olyan projekt volt, mely első alkalommal valósult meg. Egy nagy csapatra volt szükségünk. A legnehezebb azonban a pszichológiai része volt. Egy nappal korábban ugyanis egy férfi életét vesztette ugyanott" - mondta Jannaku, aki egy átalakított hátizsákban vitte Tosziut.

A görög miniszterelnök, Kiriakosz Micotakisz videohívásban gratulált kettejük teljesítményéhez.


(MTI)