Az olvasást akarta népszerűsíteni a minisztériumi szóvivő, túl szexire sikeredett a kampánya – FOTÓ

A dél-afrikai közoktatási minisztérium szóvivőjének, Elijah Mhlangának elnézést kellett kérnie, miután eléggé félresikerült az olvasást népszerűsítő kampánya a Twitter-oldalán – számolt be róla a Dailysun.

Az olvasást akarta népszerűsíteni a minisztériumi szóvivő, túl szexire sikeredett a kampánya – FOTÓ
Fotó: pixabay

A „Read to Lead” tweetek között ugyanis olyanok is voltak, amik arra biztattak, hogy „az olvasás legyen szexi”. Nem is az üzenettel volt baj, sokkal inkább a hozzá csatolt képekkel, az egyikben egy meztelen, a másikban egy alulöltözött nőt lehetett látni.

A közösségi oldalon nagy felháborodást keltettek a bejegyzések, amik után Mhlanga kénytelen volt elnézést kérni, mint írta:

„A médiát fogyasztó kortárs közönség általában nyitott a szexre és a szexualitásra (…) Ezzel összefüggésben kissé áttörtem a határt, hogy játszunk a jelentésével, és hogy megerősítsünk egy narratívát, miszerint az olvasás egy olyan aktivitás, amit szórakozásként és szabadidős elfoglaltságként lehet végezni.”

A Read to Lead kampány eredeti célja egyébként, hogy az olvasás megkedveltetése „a fiatal felnőttek, az iskoláskorú emberek és a társadalom egészének körében”.

24.hu