Az, hogy ön milyen témájú filmeket szeret nézni, sokat elárul a személyiségéről

A horror rajongók nem pszichopaták. A romantikus vígjátékok szerelmesei sem álmodozók. Mindazonáltal meg lehet állapítani a filmpreferenciák alapján, hogy egy személy milyen személyiségjegyekkel rendelkezik - írja a Čas.sk.

Az, hogy ön milyen témájú filmeket szeret nézni, sokat elárul a személyiségéről
-illusztráció- (Fotó: Unsplash)

Az extrovertáltak például sokkal nagyobb valószínűséggel néznek horrorfilmeket, de ez aligha jelenti azt, hogy pszichopata vonásaik vannak, és azt akarják csinálni, amit a horrorfilmekben látnak. A spanyolországi Lleidai Egyetem pszichológusai kiderítették, hogy az extrovertált emberek jobban vonzódnak az akció- és horrorfilmekhez, de unják a versenyeket és a hírműsorokat.

A Boulder-i Colorado Egyetem pszichológusai szerint az emberek télen sokkal gyakrabban néznek romantikus filmeket. Azok azonban, akik minden műfajban és egész évben ezeket nézik, nem fellegekben járó álmodozók, hanem hisznek az igaz szerelemben és vágynak rá.

Ha ön szereti a sci-fit és a fantasyt, akkor önvalószínűleg egy kicsit nárcisztikus személyiség. A Glasgow-i Egyetem pszichológusai azonban hozzáteszik, hogy a sci-fit és a fantasy iránt a nagyon kreatív emberek érdeklődnek.

A vígjátékokat olyan emberek keresik, akiknek sok az energiájuk van, és nem tudnak egy helyben megülni. Nyitottabbak az új tapasztalatokra és kreatívabbak. A vígjáték nézésének előnye, hogy csökkenti a stresszhormonok szintjét a vérben.

Čas.sk/para