"Ön az én hősöm" - mondta Ben Stiller Zelenszkijnek, amikor személyesen találkozott vele (FOTÓK+VIDEÓ)

A február 24-e óta háborús ország fővárosába ellátogatott a híres hollywoodi színész, Ben Stiller, aki évekkel ezelőtt az ENSZ jószolgálati nagykövete lett - írja a Refresher.

"Ön az én hősöm" - mondta Ben Stiller Zelenszkijnek, amikor személyesen találkozott vele (FOTÓK+VIDEÓ)
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Az Ukrinform szerint Zelenszkij több fotót és videót is közzétett az amerikai színésszel a közösségi oldalain.

Stiller, a menekültek jószolgálati nagyköveteként június 19-én érkezett Ukrajnába. Látogatása első napjaiban az ország nyugati részén fekvő Lvivben állt meg, ahol a város utcáin több véletlenszerű járókelő megállította őt, akikkel Stiller készségesen fényképezkedett. Másnap a színész szemügyre vette a Kijev melletti Irpint és Makarivot, ahol a háború elején az orosz katonák óriási károkat okoztak és megtámadták a civil lakosságot.

A színész ukrajnai látogatását közvetlenül Zelenszkijjel való találkozással zárta, amiről egy videó is készült, ahol mindkét férfi szeretettel üdvözli egymást.

"Ön az én hősöm"

- mondta Stiller az ukrán elnöknek, és megjegyezte, hogy "az orosz háború okozta pusztítás sokkal fenyegetőbb, ha az ember a saját szemével látja azt, mint amit a televízióban lát.

 

Az ukrán védelmi minisztérium a nehéz közösségi oldalakon is megköszönte a színész látogatását.

„Ukrajna hálás azoknak a hollywoodi sztároknak, akik a közelgő veszély ellenére ellátogattak hozzánk. Ön több számunkra, mint inspiráció. Világszerte emberek milliói hallották öntől az igazságot az ukrán nép küzdelméről”

– írta a minisztérium a színész látogatásának margójára.

Refresher/para