Az élővilág védelmére hívja fel a figyelmet kampányával Harry brit herceg

Meg kell védeni az élővilágot az emberi mohóságtól, apátiától és önzéstől - idézte a Daily Telegraph az Afrikában tartózkodó Harry herceg szavait.

Az élővilág védelmére hívja fel a figyelmet kampányával Harry brit herceg
Fotó: AP

II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia jelenleg Afrika déli részén tartózkodik. Hétfőn meglátogatta Malawiban a Liwonde Nemzeti Parkot, hogy lerója tiszteletét Mathew Talbot brit katona emléke előtt, akit az év elején egy orrvadászok elleni őrjárat során halt meg.

A Daily Telegraph hétfői számában közölt írásában Harry herceg a természet védelmét alapvető fontosságúnak nevezte a túlélés szempontjából.

"Ez sokak számára hippisnek hangozhat. De nem engedhetjük meg magunknak a mi vagy ők jellegű hozzáállást. Az embereknek, az állatoknak és életterüknek alapvetően együtt kell létezniük, vagy a következő tíz évben globális problémáink még inkább kezelhetetlenné válnak"

- írta.

Arra is felszólította az embereket, nézzenek fel a fákra, vegyék észre a szépségüket, fotózzák le őket, a képeket pedig posztolják a National Geographic című magazin Instagram-oldalára, melynek hétfőn a herceg a vendégszerkesztője.

Kampányával "fel akarja hívni a figyelmet a fáknak a Föld ökoszisztémájában játszott létfontosságú szerepére" és meg akarja mutatni "szenvedélyét a fák és az erdők iránt, melyek a természet egyszerű megoldásai a környezetvédelmi problémákra" - közölte a Buckingham-palota.

Harry kampányát II. Erzsébet programja inspirálta, melynek célja az erdők és a nemzeti parkok megőrzése a Nemzetközösség 53 országában, melyek jórészt egykori brit gyarmatok.

Afrikai utazásaira elkísérte felesége, Meghan sussexi hercegnő és négy hónapos fiuk, Archie is.

(MTI)