Az eddigi információk szerint Putyinnak legalább 3 hasonmása van - egyik testrésze ad okot a találgatásokra (FOTÓ)

Az ukrán belügyminiszter tanácsadója összeesküvés-elméletekkel állt elő, miszerint Vlagyimir Putyin orosz elnök hasonmásokat küld nyilvános eseményekre. Az ezt bizonyító képek arra mutatnak rá, hogy egyikük sem az igazi orosz elnök - írja az Obkec.

Az eddigi információk szerint Putyinnak legalább 3 hasonmása van - egyik testrésze ad okot a találgatásokra (FOTÓ)
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Anton Herascsenko három fotót osztott meg az orosz vezetőről a Twitteren, az állára fókuszált. A február 21-i fotó Moszkvában készült, Putyinnak kevésbé markáns az álla. Egy alig egy hónappal később készült felvételen a Kreml vezetőjének még kisebb az álla, míg egy nappal később Putyin valamivel nagyobb állal látható a fotón - írja a New York Post.

Herascsenko a Twitteren azt kérdezte:

"Szerinted melyik az igazi?"

Putyin nyilvános szereplései, köztük első útja Mariupolba, az invázió kezdete óta megszállt területre, felkeltette azokat a felvetéseket, miszerint hasonmásokat küld ezekre az utakra. Folyamatosan változó álla viták lavináját indította el.

Az ukrajnai orosz invázió kezdete óta léteznek olyan összeesküvés-elméletek, amelyek szerint Putyin hasonmásokat használt, de ezt soha senkinek nem sikerült bizonyítania. Andrij Jusov, az ukrán katonai hírszerzés képviselője is tárgyalt erről a témáról. Azt mondta, hogy az a férfi, aki Putyinra hasonlít, nyilvánvalóan Mariupolban járt.

Az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kyrylo Budanov is kommentálta mindetr, és azt mondta a médiának, hogy a hasonmások használata csökkenti a merénylet minden kockázatát.

"Az orosz elnök legalább három olyan embert használ, akik hasonlítanak rá. Plasztikai műtéteket hajtanak végre ezeken az embereken, hogy úgy nézzenek ki, mint a Kreml vezetője. Konkrétan három emberről tudunk, akik még mindig megjelennek a látogatásokon, de nem tudjuk pontosan, hányan vannak"

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: