Árverést tart Győzikénél az adóhatóság, mindenét eladják

A NAV ingóárverést tűzött ki Gáspár Győző ellen, ugyanis olyan mértékűre halmozódott a tartozása, hogy elindult a végrehajtás. Viszik a konyhabútort,  ülőgarnitúrát és még a jacuzzit is - írja a 24.hu.

Árverést tart Győzikénél az adóhatóság, mindenét eladják
Fotó: Blikk

A licitet december 7-én délelőtt tartják, bárki részt vehet rajta. Összesen 10 millió forint értékre tette rá a kezét a NAV Győzikéék lakásában. A jacuzziért önmagában 7 milliót kérnek. Gáspár végleg elkeseredett, úgy érzi, nagyon megalázó tortúrának teszi ki családját az adóhatóság.

A lakás és a benne lévő bútorok nem is a miénk, hanem Eveliné, mi csak használhatjuk. Én már nem értem, hogy mit akarnak tőlünk, ennél jobban nem lehet már minket megalázni. Ha elveszik a bútorainkat, akkor mi majd visszaszerezzük a bíróságon – mondta Győzike a Blikknek.

Ügyvédjét, dr. Szilágyi Rolandot is megkérdezték az ügyben, ő az alábbiakat nyilatkozta a fennálló helyzetről:

Amit most próbálnak behajtani ügyfelemen, az közigazgatási eljárásban történik, 40 millió forintnyi adósság miatt. Bár fellebbeztünk a Kúriánál, a NAV ennek ellenére árverést hirdet, s szeretné pénzzé tenni Gáspár Evelin tulajdonát, ugyanis övé az ingatlan, amelyben a szülei élnek, az összes ingósággal együtt. A NAV-nak a Kúria döntésére kellene várnia, ugyanis ha felmentik ügyfelemet, akkor mindent vissza kell szolgáltat­niuk. Korábban 11 kiló aranyat foglaltak le mintegy 40 millió forint értékben, természetesen azt is vissza kell adniuk.

A család évek óta pereskedik, egyelőre nem lehet tudni, mi lesz az ügy kimenetele.

(24.hu)