Arra kérik Harry herceget, hogy bontsa fel 100 millió dolláros Netflixes szerződését amiatt, ahogyan édesanyját ábrázolják A korona című sorozatban

Arra szólították fel Harry herceget, hogy mondjon le 100 millió dolláros Netflix-ügyletéről amiatt, ahogyan édesanyját ábrázolták A korona című sorozatban – írja a The Sun.

Arra kérik Harry herceget, hogy bontsa fel 100 millió dolláros Netflixes szerződését amiatt, ahogyan édesanyját ábrázolják A korona című sorozatban
Harry herceg (Fotó: TASR/AP)

Azt üzenték Sussex hercegének, hogy végre törje meg a csendet a streamingóriás Diana hercegnő vitatott ábrázolásával kapcsolatban, annak ellenére is, hogy nem kis összegre kötött velük szerződést.

Azután erősödtek fel a herceggel és Netflix-szel  kapcsolatos hangok, hogy a 47 éves Jemima Khan, Diana közeli bizalmasa kilépett a műsorban betöltött tanácsadói szerepéből, és azt követelte, hogy ne szerepeljen a neve a sorozattal kapcsolatban.

Azt mondta, barátnője történetét nem „olyan tisztelettel vagy együttérzően mesélték el, mint remélte”, és  arra kérte a sorozat készítőit, hogy az ő közreműködését vágják ki a műsorból.

Angela Levin, a Harry: A Biography of a Prince című könyv szerzője ezt mondta:

„Harry hallgat a Netflixről. Fel kell bontania a szerződést, és ki kell állnia az édesanyja mellett. Mi a fontosabb? A pénz vagy az anyja védelme? Megdöbbentő, hogy így hallgat.”

A korona ötödik évada – amelyet jövő év novemberében vetítenek – Diana utolsó éveire összpontosít, mielőtt egy párizsi autóbalesetben meghalt 1997-ben.

A Károly hercegtől való válása, Hasnat Khan szívsebésszel és Dodi Fayed üzletemberrel való kapcsolata, valamint Martin Bashirrel készített sokkoló BBC-interjúja mind szerepelni fognak a sorozatban.

Diana barátai gyakran hangoztatták aggodalmukat azzal kapcsolatban, hogyan fogják őt ábrázolni az új sorozatban – melyben Elizabeth Debicki ausztrál színésznő játssza a hercegné szerepét.

Ingrid Seward, a Majesty Magazine szerkesztője azt mondta:

„Nem hiszem, hogy Harry érti. Feltételezem, hogy amikor megkötötte az üzletet a Netflix-szel, nem gondolta végig – de Meghan megtette volna, nem idióta. A koronáról beszélt a James Corden által készített buszinterjú során, szóval nem teljesen feledékeny.”

A Netflixet sok kritika érte a Diana: The Musical miatt is, ez egy külön műsor, amelyet „lealacsonyítóként” jellemeztek.

The Sun/para