Ambrus Attilát véresre verték egy nyitrai diszkóban

Ambrus Attilával mindez Szlovákiában, pontosabban az ország magyarlakta részén történt, ahol most promotálja a Viszkis című filmet. Elmondásas szerint fura érzés volt visszatérrni a verés helyszínére – mondta a Borsnak.

"A 90-es években többször jártunk a Felvidéken barátságos jégkorongmeccseken, amik minden alkalommal vérengzésbe torkolltak. Az ellenfeleink szintén félamatőr, melós csávók voltak, és nem igazán tetszett nekik, ha egy magyar csapat legyőzte őket – jelentette ki Ambrus.

"Egy ilyen edzőmeccses balhé után két csapattársammal egy nyitrai szórakozóhelyen kötöttünk ki, és az egyik srác kicsit túlitta magát, majd átrendezte a berendezést a vécében. Erre a he­lyi erők elkezdték gyepálni, és bár próbáltuk megvédeni, tizenöt kigyúrt állat baseballütőkkel és tonfákkal szarrá vert minket".

Mivel Attila súlyos sérüléseket szenvedett, orvosra volt szüksége, azonban nagy ellenállásba ütköztek.

"Engem annyira elvertek, hogy a fejemből ömlött a vér, és a harmadik kórházban már a rendőröknek kellett könyörögniük, hogy valaki lásson el végre, mivel a másik két helyen arra hivatkozva, hogy nem szlovák állampolgár vagyok, nem voltak hajlandók összevarrni a fejem. A rendőrautó, amivel hurcoltak, úgy nézett ki, mintha disznóvágás lett volna benne. Az volt a szerencse, hogy nem volt ott a diszkóban az egész szlovák csapat, mert ak­kor ott halok meg".

viaBors