Amber Heard összes fellebbezését elutasította a bíróság

Egy virginiai bíró elutasított hét tárgyalás utáni indítványt, amelyeket Amber Heard azért nyújtott be, hogy megtámadja volt férjével, Johnny Depp-pel a rágalmazási ügyben hozott esküdtszéki ítéletet - írja a CNN.

Amber Heard összes fellebbezését elutasította a bíróság
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Hetekig tartó tárgyalás után az esküdtszék júniusban 15 millió dollár kártérítést ítélt meg Deppnek, és csak 2 millió dollárt Heardnek a rágalmazási perben.

Heard új tárgyalás lefolytatását kérte, arra hivatkozva, hogy az esküdtszéki testületi listán szereplő információk, amelyeket a tárgyalás előtt a jogásznak küldöttek, úgy tűnik, nem egyeznek az egyik esküdt születési adataival, és így veszélyeztették Heard tisztességes eljáráshoz való jogát.

Penney Azcarate bíró a szerdán benyújtott bírósági végzésben kijelentette, hogy Heard tisztességes eljáráshoz való jogát ez nem érinti, mivel az esküdtek kiválasztásának folyamatában nem történt csalás vagy jogsértés. Ha Heard jogi csapatának problémái akadtak az esküdtszék kiválasztásának folyamatában, akkor a hetekig tartó tárgyalás során kellett volna foglalkozniuk vele – tette hozzá Azcarate.

„Egy fél nem várhat a kedvezőtlen ítélet megérkezéséig, hogy első alkalommal tiltakozzon egy, a tárgyalás kezdete óta ismert kérdésben”

– áll a fellebbezés elutasításának indoklásában.

Depp ügyvédei a bírói döntést megelőzően a múlt héten dokumentumokat nyújtottak be Heard tárgyalás utáni indítványai ellen, komolytalannak nevezve a jogi érveket.

"Az esküdtszék kártérítési ítélete teljesen ésszerű volt, és alátámasztotta az ügyben található bizonyítékokat és tanúvallomásokat"

- áll Depp jogi képviselőinek indoklásában. 

CNN/para