Amber Heard nem hajlandó kifizetni a Johnny Deppnek megítélt többmilliós kártérítést - azt szeretné, hogy az ellene hozott ítéletet helyezzék hatályon kívül

Amber Heard ügyvédei azt kérték, hogy helyezzék hatályon kívül az ellene hozott ítéletet a volt férjével, Johnny Deppel folytatott rágalmazási ügyben - írja a Guardian.

Amber Heard nem hajlandó kifizetni a Johnny Deppnek megítélt többmilliós kártérítést - azt szeretné, hogy az ellene hozott ítéletet helyezzék hatályon kívül
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Heard, akit júniusban három rágalmazási vád miatt vonták felelősségre, egy 43 oldalas memorandumban kijelentette, hogy az esküdtszék ítéletét – és ezzel együtt egy több mint 10 millió dolláros kártérítést hatályon kívül kell helyezni azzal az indokkal, hogy azt nem tudják bizonyítékokkal alátámasztani.

Heard ügyvédje, Elaine Bredehoft ügyvéd azzal érvelt, hogy hamis Depp azon állítása, hogy A Karib-tenger kalózai című filmben játszott szerepét Heardnek, a Washington Postban tett kijelentései miatt veszítette el.

A színésznő azt is állítja, hogy az esküdtek a kártérítés összegének meghozatalakor túlzásba estek, mivel azt egy megosztott ítélet után hozták, amely megállapította, hogy ő és Depp is rágalmazták egymást.

A Courthouse Newsnak küldött e-mailben Depp vezető ügyvédje, Ben Chew elutasította az elutasításra irányuló indítványt.

Heard felhozott olyan érvet is, hogy az egyik esküdtet, aki jelen volt a hét hetes tárgyalássorozaton, a bírósági tisztviselők nem ellenőrizték megfelelően, mert születési éve 1945 volt.

"A beadványban 15. esküdtként azonosított esküdt „egyértelműen 1945-nél később született. A nyilvánosan elérhető információk azt mutatják, hogy úgy tűnik, 1970-ben jött világra”

– áll az indítványban.

„Ez az eltérés felveti a kérdést, hogy a 15. esküdt valóban kapott-e idézést az esküdtszéki szolgálatra, és a bíróság megfelelően ellenőrizte-e, hogy részt vegyen az esküdtszék munkájában. A bírósági titkárság köteles ellenőrizni az esküdtek személyazonosságát, de ebben az esetben ez nem történt meg ”

– olvasható az indítványban.

Penney Azcarate bíró jelezte, hogy nem hajlandó újabb tárgyalásokat kitűzni az ügyben. A legutóbbi, június 24-i jogi találkozón Azcarate bejegyezte a bírósági jegyzőkönyvbe a jogerős ítéletet, miután Bredehoft további meghallgatások mellett érvelt.

Azcarate egyenesen azt mondta Heard ügyvédjének, hogy ha fellebbezni akar a héttagú esküdtszék ítélete ellen, akkor indítványokat kell benyújtania a bírósághoz.

Azcarate arról is tájékoztatta Bredehoftot, hogy az Aquaman sztárjának 8,35 millió dolláros biztosítékot kell adnia éves 6%-os kamattal, mielőtt bármilyen fellebbezést mellett döntene. Heard jogi képviselői azt mondták, nincs pénze Depp kifizetésére vagy a biztosíték teljesítésére.

Mivel a Heard elleni 10 millió dolláros ítéletet – és a Depp ellen egyetlen rágalmazás miatt hozott 2 millió dolláros ítéletet – immár a bíróságon nyilvántartásba vettek, úgy tűnik, kevés lehetőség maradt a feleknek a peren kívüli megegyezésre.

Az ítélet után Depp ügyvédei megemlítették, hogy a A Karib-tenger kalózai sztárja hajlandó lehet lemondani a kártérítésről. 

Guardian/para