Amber Heard azt tervezi, hogy fellebbezni fog a Johnny Depp által indított rágalmazási perben hozott ítélet ellen

Amber Heard azt tervezi, hogy fellebbezni fog a volt férje, Johnny Depp rágalmazási perében hozott ítélet ellen – erősítette meg a HuffPostnak a színésznő képviselője.

Amber Heard azt tervezi, hogy fellebbezni fog a Johnny Depp által indított rágalmazási perben hozott ítélet ellen
-illusztráció- (Fotó: MTI/EPA)

A virginiai Fairfax esküdtszéke szerdán úgy döntött, hogy Heard szándékosan és rosszindulatúan rágalmazta A Karib-tenger kalózai sztárját egy 2018-as Washington Post véleménycikkben, amelyben azt írta, hogy családon belüli bántalmazás áldozata volt.

Deppnek a per végeztétvel összesen 15 millió dollár kártérítést ítélt meg a bíróság, amit Penney Azcarate bíró valamivel több mint 10 millió dollárra csökkentett az állami felső határnak megfelelően. A filmsztár 50 millió dollárra perelt a 2018-as cikk miatt.

Az esküdtszék 2 millió dolláros kártérítést ítélt meg Heardnek az ellenkeresetéért. Heard 100 millió dolláros viszontkeresetet nyújtott be Depp ellen, miután ügyvédje csalásnak nevezte a vádakat. Azt vallotta, hogy Depp több mint egy tucatszor bántalmazta fizikailag és szexuálisan. Depp azt állította, hogy Heard találta ki a visszaélésekre vonatkozó vádakat, és ő volt az, aki fizikailag bántalmazta őt. Mindkét színész azt állítja, hogy karrierjét a másik fél tette tönkre.

Az EW először szerdán számolt be arról, hogy Heard fellebbezni kíván az ítélet ellen. A döntés meghozatala után a színésznő a közleményében azt mondt, csalódottságára nincsenek szavak, és az ítéletet „visszalépésnek” minősítette a nők számára „olyan időkben, amikor egy nőt, aki megszólalt, nyilvánosan megszégyeníthetik és megalázhatják. .”

Huff Post/para