Alec Baldwin szívszorító vallomása: Mindent elmondott a tragédiával végződő forgatásról

Alec Baldwin többször is feltette azt a kérdést, hogy hogyan került az éles golyó abba a fegyverbe, ami véletlenül megölte Halyna Hutchins operatőrt a Rust című film forgatásán - írja a The Guardian

Alec Baldwin szívszorító vallomása: Mindent elmondott a tragédiával végződő forgatásról
-illusztráció- (Fotó: AP)

A színész határozottan kijelentette, hogy nem húzta meg a ravaszt a fegyveren, aminek golyója megölte Hutchinst, és megsebesítette a Joel Souzát, a Rust rendezőjét.

"Csak egy kérdést kell megválaszolni, az pedig az, hogyan került az éles lövedék a pisztolyba?"

–  tette fel a kérdést Baldwin a George Stephanopoulosnak adott interjújában, amelyet csütörtök este sugároztak. Az interjú volt az első alkalom, hogy a színész részletesen beszélt kamera előtt az október 21-i tragédiáról.

„Éles lövedéknek nincs helye egy filmforgatáson ”

– mondta Baldwin.

"Nekem nincs semmi rejtegetnivalóm"

- jelentette ki.

A szerdán megjelent interjúban a riporter megkérte Baldwint, aki egyben a producere is a filmnek, hogy erősítse meg, a forgatókönyvben nem volt benne olyasmi, hogy meg kell húzni a pisztoly ravaszát.

 „A ravaszt nem kellett meghúzni. Nem én húztam meg"

– válaszolt a színész Stephanopoulos kérdésére.

"Szóval nem húzta meg a ravaszt?

– tette fel újra a kérdést Stephanopoulos.

"Nem, nem, nem, nem. Soha nem irányítanék fegyvert senkire, és a ravaszt sem húznám meg. Soha"

– válaszolta Baldwin.

A filmsztár arról is szót ejtett, hogy a tragédia után találkozott Hutchins férjével, és elmondta: „mindent hajlandó megtenni az együttműködés érdekében”.

„Nem tudtam, mit mondjak”

– mondta Baldwin a Matthew Hutchinsszal való találkozásról.

„Megölelt, és azt mondta: – Azt hiszem, ezt együtt fogjuk átvészelni.”

Majd folytatta:

"Ennek a kisfiúnak (Hutchins fiának, Androsnak) nincs többé anyukája… és semmit sem tehetünk, hogy visszahozzuk”

– mondta Baldwin Stephanopoulosnak.

„Nem tudom, mit mondjak, nem tudom, hogyan fejezzem ki, mennyire sajnálom. Hutchins az egyik legkedvesebb nő volt, akivel valaha dolgoztam, és a viselkedését tekintve egy igazi profi volt”

– mondta Baldwin.

A Colt .45-ös revolvert "hideg" töltényekkel kellett volna megtölteni, nem pedig éles lőszerekkel, amelyeket tilos használni a forgatásokon. 

A bírósági feljegyzések szerint Dave Halls, a film rendezőasszisztense „hideg pisztolynak” nevezte a fegyvert, amikor átadta azt Baldwinnak. Hannah Gutierrez Reed volt az, aki a forgatáson a fegyvereket kezelte, köztük azt is, amit Hallsnak adott.

A férfi azt mondta a nyomozóknak, nem tudta, hogy éles lőszer vannak a fegyverben. Ügyvédje, Lisa Torraco az ABC Newsnak azt nyilatkozta, hogy ügyfele mindig is azt vallotta, hogy Baldwin soha nem húzta meg a ravaszt.

„Az első naptól fogva azt mondta nekem, hogy gyújtáskihagyás történhetett”

– mondta Torraco.

„Dave az első nap óta azt mondta nekem, hogy Alec nem húzta meg a ravaszt."

Az új-mexikói Santa Fe kerületi ügyésze októberben még nem zárta ki a vádemelést a lövöldözéssel kapcsolatban. A Santa Fe megyei seriff hivatalának nyomozói elsősorban azt szeretnék kideríteni, hogyan került éles lövedék a Baldwin kezében lévő fegyverbe.

Baldwin és más producerek is több pert is indítottak a lövöldözés miatt, köztük a film forgatókönyv-felügyelője is, aki azt állítja, hogy „szándékosan, alapos ok vagy kifogás nélkül elsütötték a töltött fegyvert, noha a következő jelenet nem követelte ezt meg”.

The Guardian/para