Alec Baldwin szerint jelen kéne lennie rendőröknek olyan filmforgatásokon, ahol fegyvert használnak a színészek

Alec Baldwin arról írt hétfőn a közösségi oldalán, hogy a Halyna Hutchins operatőr halálát okozó szerencsétlenség után minden olyan filmnél, ahol fegyvereket használnak, jelen kénie lennie rendőrnek - írja a New York Post.

Alec Baldwin szerint jelen kéne lennie rendőröknek olyan filmforgatásokon, ahol fegyvert használnak a színészek
-illusztráció- (Fotó: AP)

Baldwin októberben véletlenül lelőtte Halyna Hutchinst, filmjének, a Rustnak az operatőrét. Halyna belehalt a sérülésébe. A színész úgy tudta, a fegyver ártalmatlan.

„Minden filmben, televíziós műsorban, amelyben hamis vagy más fegyvert használnak, a forgatáson jelen kéne lennie egy, a produkció által felbérelt rendőrnek, aki a fegyverek biztonságáért felelős”

– írta a 63 éves filmsztár, aki megosztotta ugyanezt az üzenetét az Instagram-oldalán.

Fotó: Twitter

Ez a teher általában a képzett professzionális fegyvermesterek vállán van , ők azok, akik felügyelik a fegyverek biztonságát a forgatásokon, betartva a szigorú biztonsági előírásokat, amiket Hannah Gutierrez-Reed, a Rust fegyvermestere állítása szerint betartott a helyszíni tragédiát megelőző pillanatokban. Az önjelölt fegyverszakértő, a híres hollywoodi fegyvermester, Thell Reed lánya azt állítja, hogy a Hutchinst megölő éles lövedék „szabotázs” következménye lehetett, és valaki szándékosan helyezhette az aktív golyót a fegyverbe.

Egy nyugdíjas New York-i rendőrtiszt, aki régóta tanácsadóként dolgozik tévéműsorokban, azt mondta, nevetségesek Baldwin megjegyzései.

„Minden műsorban, amiben részt veszek, van egy fegyvermester. Az ő dolga ellenőrizni, hogy a fegyverek olyan állapotban legyenek, hogy senki ne sérüljön meg”

– mondta a volt zsaru.

„Van egy filmes egység a New York-i rendőrségen, de csak azért vannak, hogy távol tartsák az embereket… Még akkor sem néznek meg egy fegyvert, ha épp arra kérik őket"

- tette hozzá az egykori rendőr.

Aki azt is elmondta, igaz, hogy a fegyvermester tapasztalatlan volt, ettől függetlenül Baldwin is megszegte a fegyverbiztonság első számú szabályát a halálos lövöldözés előtt.

"Első számú szabály, akár azt mondják, hogy a fegyver hideg vagy meleg, senkire sem szabad ráirányítani azt"

- mondta a forrás.

A rendőrség több hete nyomoz, elsődleges céljuk pedig az, hogy kiderítsék, pontosan mi történt. Az ügyben még nem emeltek vádat.

New York Post/para