Alec Baldwin nem jelent meg a bíróság előtt - ártatlannak vallotta magát az operatőr lelövésének az ügyében

Alec Baldwin amerikai színész csütörtökön azt mondta, nem bűnös Halyne Hutchins operatőr megölésében, akit 2021 októberében, a Rust forgatása közben véletlenül lelőtt egy kellékfegyverrel.

Alec Baldwin nem jelent meg a bíróság előtt - ártatlannak vallotta magát az operatőr lelövésének az ügyében
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Baldwinnak pénteken kellett volna először bíróság elé állnia az ügyben. Erről a jogáról azonban lemondott, és egy hivatalos közleményben közölte, hogy ártatlan. A színész a bírósággal is megegyezett azokról a feltételekről, amik lehetővé teszik számára, hogy befejezze a Rust forgatását.

Ez év januárjában Baldwin megegyezésre jutott a Hutchins férje által indított jogtalan haláleset kapcsán. A Santa Fe-i ügyészek azonban új, nem szándékos emberölés miatt emeltek vádat ellene (Baldwin) és a film fegyvermestere, Hannah Gutierrez Reed ellen.

Baldwin véletlenül lelőtte a 42 éves Hutchinst 2021 októberében , miközben a Rust című független filmet forgatták az Egyesült Államokban,  Új-Mexikó államában. A színész , aki ennek a filmnek a színésze és producere is egyben, kezdetben azzal védekezett, hogy nem húzta meg a pisztoly ravaszát, amiben éles tültény volt vaktöltény helyett. Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azonban az eset kivizsgálása során arra a következtetésre jutott, hogy Baldwin meghúzta a ravaszt.

TASR/para