40 ezer eurósnak tűnő luxusóra fityeg a belügyminiszter karján, de szerinte csak egy hamisítványról van szó

Roman Mikulec belügyminiszter nem tagadja, hogy szenvedélyes karóragyűjtő, a gyűjteményéből azonban két példány jelentősen kiemelkedik.

40 ezer eurósnak tűnő luxusóra fityeg a belügyminiszter karján, de szerinte csak egy hamisítványról van szó
Roman Mikulec és Peter Kovařík (Fotó: TASR)

Mikulec legtöbb órája néhány száz eurót ér, akad azonban két darab, amely első látásra kiemelkedik a többi közül – írja a Refresher. A lap megszólított két, egymástól független szakértőt, akik a fotók alapján arra jutottak, hogy a belügyminiszter Hublot Spirit of Big Bang márkájú karórát viselt, amelynek ára 40 ezer euróra tehető.

Mikulec a Refreshernek megerősítette, hogy szenvedélyes karóragyűjtő, de állítja a Hublot esetében valójában csak egy hamisítványról van szó, amelyhez azért ragaszkodik, mert  "valakitől kapta egy megmosolyogtató helyzetben, ami része az életének“.

A másik darab egy Breitling márkájú karóra, amelyről a miniszter azt állítja, hogy az édesanyjától és a fiataitól kapta. A szakértő szerint ez megközelítőleg 5 ezer eurót ér.

Bár a hamisítványok Szlovákiában kontroverz árunak számítnak, a Pénzügyőrség a Tvnoviny.sk érdeklődésére közölte, hogy a hamisítványok viselése nem illegális, azok vásárlásával és eladásával azonban már más a helyzet, ilyenkor akár büntetés is fenyegethet.


(Refresher/tvnoviny.sk)