1,688 milliárd forintot hagyott veszni egy magyar lottónyertes!

2018 nyarán az Ötöslottó akkori nyertese nem vette át a jackpotért járó milliárdos nyereményét - írja a Pénzcentrum nyomán az Index.

1,688 milliárd forintot hagyott veszni egy magyar lottónyertes!
Illusztráció

Az Ötöslottó esetében 2018-ban egy rekord nyeremény került az át nem vett nyeremények közé, amelynek bruttó összege: 1,688 milliárd forint (kb 5 millió euró) volt – közölte a Pénzcentrum szerkesztőségével a Szerencsejáték Zrt.

Azt nem tudni, hogy miért nem vette át: vajon elveszítette-e a szelvényt, vagy nem is tud róla, hogy ő a nyertes, a nyertes szelvények be nem váltása ugyanakkor nem egyedi - hetente több ezren feledkeznek meg róla vagy más okból mulasztják el.

A Hatoslottó esetében egyébként utoljára 2015-ben volt olyan, hogy egy nagy összegű főnyereményért nem jelentkeztek a megadott 90 napos határidőn belül, így 242,2 millió forint került az át nem vett nyeremények közé. 

A Szerencsetárék Zrt. közlése szerint az át nem vett nyeremények alapjában játékonként képződött összeget jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a cég, vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre. Vagyis visszakerül a a megnyerhető összegek közé.

(Index.hu/parameter)