134 kilót fogyott egy férfi úgy, hogy nem evett semmit 382 napig - ezzel világrekordot döntött (FOTÓK)

A rekordját eddig senkinek sem sikerült megdöntenie. Angus Barbieri 1965-ben került a kórházba, ahol az orvosoknak kellett volna neki segíteniük az elhízása miatt. Diétára fogták, de biztosak voltak abban, hogy nem fogja tudni betartani. Azonban nagyot tévedtek – írja az Obkec.

134 kilót fogyott egy férfi úgy, hogy nem evett semmit 382 napig - ezzel világrekordot döntött (FOTÓK)
Fotó: Twitter

A teából, kávéból, vízből és vitaminokból álló diétának köszönhetően 214 kilogrammról 80 kilogrammra fogyott. Az étrend olyan szélsőséges volt, hogy egyáltalán nem evett semmit – még egy darab gyümölcsöt sem. Éhségsztrájkjának végét főtt tojással, kenyérrel és vajjal ünnepelte, amit reggelire fogyasztott – írja a The Courier.

Annyira lefogyott, hogy a régi ruháiba két ember is belefért. Még az állását is feladta egy gasztrostandnál, ahol a népszerű fish and chipst árulta. Angus inspiráló története bejárta a világot.

A Dundee Egyetem kutatásának alanya lett, ahol akadémikusok a hosszú távú böjt testére gyakorolt ​​hatásait vizsgálták. A diétája során végzett tanulmány egyértelmű következtetésre jutott:

"Az éhezési terápiát óvatosan kell alkalmazni."

A sikeres fogyás mellett Angus bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. "Éhségsztrájkja" a leghosszabb időszak, amikor egy ember élelem nélkül maradt.

Angus rekordott döntött a 392 napig tartó diétának köszönhetően. 1965 júniusától 1966 júliusáig a skóciai Maryfield Kórházban élt, ahol 214 kilogrammról 80,74 kilogrammra csökkent a súlya. A rekord megdöntése után normális életet élt, nevelte tovább két fiát, majd az angliai Warwickbe költözött. 1990 szeptemberében halt meg.

Obkec/para