T. rex, pingvin és gumikacsa a Monopoly társasjáték legfrissebb verziójában

T.rex, pingvin és gumikacsa érkezett a Monopoly társasjáték legfrissebb verziójának figurái közé, ahonnan kiselejtezték a kalucsnit, a talicskát és a gyűszűt.

A döntést 146 ország több mint 143 millió játékosának szavazatai alapján hozta meg a pawtucketi székhelyű Hasbro játékgyár, a győztes és a kiesett figurák nevét pénteken jelentették be. Összesen 64 figura versengett, volt közöttük kacsintó emoji, hashtag, jókora, 80-as évekbeli mobiltelefon és egy pár nyuszipapucs.

Megmaradt az eddigi figurák közül a skót terrier, a csatahajó, a versenyautó, a cilinder és a macska. A versenyt a skót terrier nyerte, 212 476 szavazatot kapott. A T. rex lett a második 207 954 szavazattal, a cilinderre 167 583-an voksoltak, a további sorrend: autó, gumikacsa, macska, pingvin, csatahajó.

A sikertelen pályázók közül a legtöbb szavazatot a teknős kapta, a legkevesebben, 7239-en a kalucsnit támogatták. Az új figurákkal frissített verziót ősszel kezdik árulni.

A világhírű társasjáték "születésnapja" 1935. március 19., ezen a napon vásárolták meg a jogokat a Parker fivérek. Becslések szerint azóta egymilliárd játékos izgult ingatlan-, közút- vagy közműbefektetései miatt.

Az eredeti tíz figura a vasaló, a pénztárca, a lámpa, a versenyautó, a gyűszű, a cipő, a cilinder, a csatahajó, az ágyú és a hintaló volt.

MTI/para