Otthon maradtak a smasszerek anyák napján

Zárlatot rendeltek el a legnagyobb chicagói börtönben, mivel az Egyesült Államokban a május második vasárnapjára eső anyák napján a létesítményben dolgozó büntetés-végrehajtási alkalmazottak harmada beteget jelentett - jelentette több amerikai lap hétfőn.

A rendőrség szóvivője a Chicago Tribune-nek elmondta: az ünnepnap és a kellemes időjárás játszott közre a szokatlan arányú hiányzáshoz. Kétszázhat alkalmazott maradt távol munkahelyétől vasárnap, 86-an beteget jelentettek, 120-an pedig egy olyan amerikai törvényre hivatkoztak, amely lehetővé teszi a munkavállalóknak, hogy családtagok betegsége esetén otthon maradjanak.

A rendőrségi szóvivő szerint emiatt zárlatot rendeltek el, vagyis minden tevékenységet a legszükségesebb mértékűre korlátoztak a létesítményben. A vezetőségnek így le kellett mondania a rabok foglalkoztatási programjait, a látogatásokat azonban engedélyezték.

A Chicago Tribune úgy tudja: hasonló incidensek történtek már korábban is a büntetés-végrehajtási intézetben: 2016-ban - szintén anyák napján - az alkalmazottak közel ötöde jelentett beteget.

(MTI)