Nem működött a szerencsehozó drágakő, ezért elmarasztalták az eladót

A fogyasztóvédelmi bíróság 320 ezer rúpia (4265 euró) visszafizetésére kötelezte egy ékszerüzlet tulajdonosát Indiában, mert ígéretével ellentétben nem tette gazdaggá egy vásárlóját a neki eladott szerencsehozó drágakő.

Az ítéletet egy fogyasztói panaszokkal foglalkozó bíróság hozta Mumbaiban, miután a vásárló beperelte az ékszerészt hamis állításaiért. Egy bírósági tisztviselő elmondása szerint a férfi azért vásárolta meg a drágakövet egy ékszerüzletben, mert a tulajdonos azt ígérte, a kő megfordítja a szerencséjét és milliomossá teszi.

A bíróságon tett vallomásában a vásárló, Kawadu Khandale azt mondta, az ékszerész pénzvisszafizetési garanciát vállalt, és azt ígérte, hogy az ékkő segítségével három hónapon belül gazdag lesz. Amikor ebből semmi nem valósult meg, a férfi visszakérte a pénzét az ékszerésztől. Az eladó viszont elutasította, ezért Kawadu Khandale a bírósághoz fordult 2014 májusában. 

A testület most kimondta, hogy az ékszerész tisztességtelen kereskedői gyakorlatot folytatott, és ezért utasította a 320 ezer rúpiás összeg visszafizetésére.

(MTI)