Lelőttek egy cirkuszból szökött tigirst az autópályán

Lelőttek a hatóságok egy bengáli tigrist az amerikai Georgia államon keresztülhaladó autópálya egyik szakaszán, miután az állat, amely egy Floridából Tennessee-be tartó teherautóról szökött meg, halálra rémítette az autósokat és egy kutyát is megkergetett egy közeli településen.

Lelőttek egy cirkuszból szökött tigirst az autópályán
Fotó: people.com

A Feld Entertainment szóvivője, Stephen Payne szerint a Suzy nevű hatéves nagymacska az egyik itatás alkalmával szökhetett meg a járműről Atlanta közelében.

A georgiai Henry megye rendőrsége szerint az autósok helyi idő szerint szerda reggel vették észre a tigrist a 75-ös autópálya stockbridge-i szakaszánál, Atlantától délkeletre

A hatóságok szerint az állat végül betévedt egy közeli településre, ahol megkergetett egy kutyát. A rendőrség ezt követően lelőtte az állatot.

Payne szerint Suzy korábban a Ringling, valamint a Barnum & Bailey cirkuszok fellépője volt. Az állatot az Európában élő gazdájához szállították volna vissza, mivel a Ringling Brothers 146 év után idén befejezte működését.

A legendás cirkusz az elmúlt 50 évben tucatnyi amerikai városban 250 millió látogató előtt lépett fel. Egykor német bevándorlók gyermekei alapították, majd a társulat együttműködést kötött a Barnum & Bailey cirkusszal.

Előadásaik elsősorban elefántszámaik révén váltak ismertté, ezeket azonban az állatvédők tiltakozása miatt 2016-ban megszűntették.

A Feld Entertainment, a Ringling, valamint a Barnum & Bailey cirkusz anyavállalata idén januárban jelentette be, hogy a növekvő költségek és az elefántmutatványok megszűnése óta csökkenő nézőszám miatt a "világ legnagyobb show-ja" befejezi működését. A bejelentést az állatvédők örömmel üdvözölték.

(MTI)