Las Vegas-i lövöldözés - Az amerikai szórakoztatóipar hírességei is részvétüket fejezik ki

Az amerikai szórakoztatóipar hírességei, köztük Ariana Grande, Taylor Swift és Nicolas Cage is fájdalmuknak és együttérzésüknek adtak hangot a Las Vegasban vasárnap este elkövetett tömegmészárlás nyomán.

Las Vegas-i lövöldözés - Az amerikai szórakoztatóipar hírességei is részvétüket fejezik ki
Fotó: TASR/AP

"Megszakad a szívem Las Vegasért. Szeretetre, egységre, békére és fegyverkorlátozásra van szükségünk, arra, hogy az emberek figyeljenek, és annak nevezzük ezt, ami valójában: terrorizmusnak" - szögezte le Twitter-bejegyzésében Ariana Grande amerikai énekesnő, akinek májusi manchesteri fellépése végén egy öngyilkos merénylő 22 ember halálát okozta.

"A mai este több volt mint borzalmas" - írta az Instagramon Jason Aldean, a vasárnapi koncert fő fellépője, akinek előadása közben kezdődött a lövöldözés. A 40 éves énekes sértetlenül vészelte át az eseményeket.

Caleb Keeter, a fesztiválon ugyancsak vasárnap fellépett Josh Abbott Band gitárosa elmondta, hogy egész életében támogatta a fegyvertartást, ám a vasárnapi események teljesen megváltoztatták a véleményét. "El sem tudom mondani, hogy mekkorát tévedtem" - fogalmazott a zenész. Hozzátette: azonnali fegyverkorlátozásra van szükség, és rettentően bánja, hogy mindaddig nem voltam hajlandó ezt felismerni, mígnem a hozzá közel állók és ő maga is veszélyes helyzetbe került.

"Nincsenek szavak arra a kétségbeesésre és bánatra, amelyet az összetört szívem érez a Las Vegas-i események áldozatai és családjai iránt" - fogalmazott a mikroblog portálon Taylor Swift, aki maga is countryénekesként kezdte pályafutását.

"Lesokkolt a gonoszság ezen borzalmas megnyilvánulása, és rettentően sajnálom az áldozatok családjait. Zokog a szívem Las Vegasért" - fogalmazott Nicolas Cage.

Mások mellett Carrie Underwood, Céline Dion és Keith Urban is hangot adott fájdalmának és együttérzésének a Twitteren.

Vasárnap este mintegy 22 ezren vettek részt a háromnapos Las Vegas-i Route91 Harvest countryfesztivál zárókoncertjén. Jason Aldean énekes előadása alatt a rendezvény helyszíne mellett magasodó Mandalay Bay szálloda harminckettedik emeletéről a 64 éves Stephen Paddock nyugdíjas könyvelő több automata fegyverből golyózáport zúdított a közönségre.

Hétfő estére 59-re nőtt a tömeggyilkosság halálos áldozatainak száma. Kórházban 527 embert ápolnak.

Az elkövető a lövöldözés után öngyilkosságot követett el. A rendőrség egyelőre nagy erőkkel nyomoz, hogy megpróbálja felderíteni a tragédia hátterét, Stephen Paddock vélhető motivációit.

A nemzeti lobogókat - Donald Trump elnök rendelkezésére - mindenütt félárbócra eresztették péntekig - az elnök szerdán Las Vegasba megy -, az Egyesült Államokra pedig gyász telepedett.

(MTI)