Kimentett egy kutyát a lángok közül, mégis mindenki rajta röhög

Amikor a 43 éves Michael Orchard észrevette, hogy kigyulladt a szomszéd ház, elkezdte fellármázni az egész környéket, de hiába ordítozott, senki sem reagált. Mindez csütörtök éjjel a történt, New York állam egyik kisvárosában, Halfmoonban - írja a 24.hu.

Mivel senki sem reagált a féfi lármájára, ezért egyedül ment a lángokban álló házhoz. Észrevett odabent egy csapdába esett, nagytermetű kutyát. Meg akarta menteni az állatott, ezért habozás nélkül bepattant autójába és áthajtott vele a kerítésen. A hátsó ajtóhoz rohant, berúgta azt, majd bement a lángok közé, és kihozta az állatot.

A férfi azt hitte, hőstettet vitt végbe, ezért nem értette, hogy az időközben kiérkezett rendőrök miért bilincselik meg.

Valójában az történt, hogy Michael Orchard, még a délután folyamán bevett némi LSD-t, amit hallucinogén hatású köhögéscsillapítóval öblített le. A tűz valójában nem létezett csak az ő fejében. Ezért nem reagáltak a szomszédok, amikor segítségért ordibált. A férfi valójában nem megmentette a kutyát, hanem elrabolta, miután betört egy idegen házba.

Az tény, hogy Orchard hősies volt, hiszen tényleg azt gondolta, hogy egy lángoló épületbe ront be, egy csapdába esett állat miatt, a hatóságokat ez nem igazán érdekelte. A férfi a megyei börtönben várja a bírósági tárgyalását, az óvadéka 15 ezer dollár.

24.hu