Kiderült, hová tűnt Jim Carrey!

A színészt az utóbbi években nem túl sűrűn láttuk filmben.

Kiderült, hová tűnt Jim Carrey!
Részlet a filmből

Legutóbb a brutálisan megbukott Dumb és Dumber kettyóban láthattuk nálunk még 2014-ben, tavaly pedig két kisebb figyelmet kapó alkotásban szerepelt, idén egyben sem...

Az ArtNet nevű portál már 2014-ben felvette arra a listájára, melyen olyan művészek szerepelnek, akikről váratlanul kiderült, festőként is tehetségesek. Akkor ez a hír nem kapott különösebb médiafigyelmet, nemrég viszont elkészült egy rövid dokumentumfilm, az I Needed Color (Szükségem volt színre), ebben pedig a színész hat percben foglalja össze festői múltját.

Beszél például arról, hogy a gyerekkora felében a nappaliban művészkedett azok előtt, akik épp ott tartózkodtak, a másik felét pedig a szobájában, egyedül. Éppen ezért nem lehetett őt szobafogsággal büntetni...

A festészethez néhány éve fordult, amikor éppen szerelmi bánattal küzdött, és ez egyfajta terápiaként is működött nála. A dolog annyira bejött neki, hogy egyszer csak azon kapta magát, a félkész festményeivel van tele a lakása. Elmondása szerint szabadságot és függetlenséget talált a festésben.

A rövidfilmet azután találta meg az internet közössége, hogy megosztotta azt a kosaras LeBron James a Twitteren, elképesztőnek nevezve Carrey műveit.

(para)