Helyet kaptak a nudisták Párizsban

Nudista részleg nyílt csütörtökön az egyik nagy párizsi közparkban, a főváros keleti részén fekvő Bois de Vincennes-ban, így a meztelenség hívei immár szabadon hódolhatnak a naturizmusnak Párizsban is. 

A 7300 négyzetméteres naturista napozóhelyet a madárles közelében, egy nagy tisztáson alakították ki. Naponta reggel 8-tól este fél 8-ig várja a meztelenkedés híveit, egyelőre október közepéig. A pucérkodást kísérleti jelleggel engedélyezték, "a közterek nyitott szemléletű hasznosítása jegyében".

A városvezetés hangsúlyozta, hogy az új lehetőséggel való semmiféle visszaélést (kukkolást, magamutogatást) nem tűrnek el, a nudista napozórét körül táblák figyelmeztetik a sétálókat és kocogókat a meztelenség "veszélyére", és mindkét felet arra, hogy tartsák tiszteletben egymás területét, nyugalmát. 

A párizsi naturisták egyesületének szóvivője szerint a francia fővárosban ezreket érdekelhet az új lehetőség, amely "Párizs városának nyitott szellemiségét tükrözi" és "segíthet fejlődni a mentalitást a meztelenséghez, az értékeinkhez és a természethez fűződő viszonyunkat illetően".

A párizsi közgyűlés tavaly szeptemberben szavazta meg a zöldpárti javaslatot, amely teljesen ingyenes zóna megnyitását irányozta elő a naturisták számára a városban. A meztelenség párizsi hívei eddig csak egy önkormányzati strandon hódolhattak a naturizmusnak, ott is csak a hét három napján. 

Franciaország a világ első számú nudista turisztikai desztinációja a naturistáknak fenntartott 460 intézménnyel, köztük 155 kempinggel és 73 stranddal. 

Egy naturista egyesület becslése szerint több mint 2,6 millió híve lehet a naturizmusnak Franciaországban.

(MTI)