Gombos Edináék bezárkózva vészelik át a hurrikánt

A TV2 egykori műsorvezetője férjével és két kisgyerekével költözött Floridába még két évvel ezelőtt. Azóta sikerült teljesen beilleszkedniük és új életet kezdeniük, amit nagyon élveznek, az időjárás azonban időnként megnehezíti a dolgukat - írja a 24.hu.

A jelenleg még Kubában pusztító Irma hurrikán hamarosan megérkezik hozzájuk is, de Gombos Edináék úgy döntöttek, hogy nem hagyják el az országot, inkább az otthonukba zárkózva várják, míg véget ér a vihar. A tévés közösségi oldalán részletesen elmagyarázta, hogy hogyan készültek fel, és azt is elmondta, hogy már múlt évben is átéltek egy hurrikánt.

Az iskolaépületeket ma megnyitották azok előtt, akik nem tartják elég biztonságosnak a lakásukat. A többiek bezárkóznak a saját otthonukba, mi is így teszünk majd, maradunk a házunkban, mivel erős kőépület cseréptetővel, az ablakainkon-ajtóinkon pedig van hurrikántól védő fémredőny. Homokzsákokkal is készültünk, és persze vízzel, tartós élelmiszerekkel, stb. Repülőre ülhettünk volna napokkal ezelőtt vagy kocsival is elhagyhattuk volna Floridát, ahogyan sokan tették, de óriási a dugó a sztrádákon és őrület van a reptereken is, így jobbnak láttuk maradni. Ha nagy gond lesz, még mindig be tudunk menni Miri iskolájába, ami szintén hurrikánbiztos épület. Amennyire lehet, felkészültünk Irma érkezésére. Tudjuk is, nagyjából mire számíthatunk, hiszen tavaly volt már ilyenben részünk

– írta Gombos Edina.

24.hu