Elővehetik a síléceket a kaliforniaiak a júniusi hóvihar után

Meghizlalta a Sierra Nevada hegyeinek hótakaróit vasárnap és hétfőn egy ritka télies vihar, lehetőséget adva a síelőknek, hogy kedvenc időtöltésüknek hódolhassanak a kaliforniai nyárban. 

A térségben először fordul elő, hogy a Squaw-völgyben, amelynek magaslatait több mint tízcentis friss hó lepte el, a síelők és a snowbordosok még a július 4-i nemzeti ünnep után is élvezhetik majd a sípályák nyújtotta páratlan lehetőségeket - közölte Sam Kieckhefer, a völgyben lévő Alpine Meadows üdülőhely szóvivője.

 Az üzemeltetők azt tervezik, hogy amíg a hó kitart, minden nyári szombaton megnyitják a sípályákat. Úgy gondoljuk, hogy egész júliusban, sőt még augusztusban is - tette hozzá.

A térséget júniusban eláztató téli havazás ritka, de már korábban is hallottunk a jelenségről - mondta Mike Kochasic, a meteorológiai szolgálat illetékese. "A régi feljegyzésekben sok mínuszokat láttam júniusban. Nem fordul elő minden évben, ritka jelenség" - tette hozzá.

A Sierra Nevada közútjain hétfőn már feloldottak a kötelező hólánchasználatot, de a télies idő még uralja a térséget, egyes helyeken további 15 centiméter havat vártak hétfő éjfélig.

(MTI)